Foto: @avemarijke

De stad Leuven heeft de vijvers van Bellefroid aangekocht. Het domein bestaat uit twee grote vijvers en is 21 hectare groot en is toegankelijk via de Sportschuur in Wilsele. De visvijvers waren voordien in privé-eigendom en niet toegankelijk voor het publiek, er werd op regelmatige basis gejaagd.

Enkel een deel van de zuidelijke vijver is momenteel toegankelijk, in een volgende fase zal je helemaal rondom deze vijver kunnen wandelen. De noordelijke vijver zal afgesloten blijven om de natuur er niet te verstoren. Deze vijver kan je bewonderen doorheen twee kijkwanden.

In de toekomst zou er een houten vlonderpad komen en zou er een vogelijkhut geplaatst worden.

Dit gebied heeft alles om een topper te worden. Het is een vogelrijk gebied met verschillende soorten eenden en ganzen. Ook blauwe reigers, grote en kleine zilverreigers, aalscholvers, ijsvogels, grote gele kwikstaarten en kleine karekieten zijn er te vinden en af en toe duikt er een 'specialleke' op zoals visarend of krombekstrandloper.

Met Natuurpunt en het Agentschap Natuur en Bos zal de stad een natuurbeheerplan opstellen.

 

Klik hier voor de kaart.

Over Nature Walks

Nature Walks groepeert een aantal mensen met eenzelfde passie, namelijk de natuur. De ene al wat meer ervaren dan de andere, proberen zij allen hun passie en kennis over te brengen op anderen. Fotografie is een onderdeel van onze passie. De focus ligt voornamelijk op vogels.

Laatste Nieuws