Nieuws

Mussenlofts

Met De Zeevonk in de bouwsector

Met 15 aanwezigen waren ze in totaal, begeleiders en kinderen van De Zeevonk genoten van een activiteit, in elkaar gestoken door NatureWalks en NWG De Kerkuil. Een zonnige dag, een fikse wandeling, een korte maar goed uitgewerkte presentatie en dan buiten mussenlofts maken! Dat bleek het ideale scenario voor een geslaagde activiteit.

Iedereen kende de Huismus, de Ringmus was enkel gekend bij de begeleiding, één jonge knaap kende de Heggenmus. De laatste, de Grasmus was niet gekend en zat ook bij de begeleiders in het vergeethoekje. De video van een geringde huismus in een loft zorgde voor de nodige hilariteit toen één van de kids riep “Dat is geen huismus, kijk, dat is een ringmus!”.

De vrees dat ze alle termen van topografie moesten “kennen” als zou er een overhoring plaatsvinden op het einde van de activiteit, zat er bij de jongste zeevonken wel in. Alle plankjes voor de mussenlofts waren al op maat gezaagd, schroeven lagen klaar en zelfs een schroefmachine stond paraat op de werktafel. De fijne motoriek en logisch inzicht werden op proef gesteld, maar iedereen ging naar huis met een zelfgemaakte nestkast voor de Huismus!

 

Over NatureWalks

NatureWalks vzw groepeert een aantal mensen met eenzelfde passie, namelijk de natuur. De ene al wat meer ervaren dan de andere, proberen zij allen hun passie en kennis over te brengen op anderen. Fotografie is een onderdeel van onze passie. De focus ligt voornamelijk op vogels.

Laatste Nieuws

13 augustus 2022
26 februari 2022