Blog Batumi

Batumi Blog 9

Gisteren was het een aangekondigde regendag, de Windy-app had het weeral bij het juiste eind.

 



Regen heel de dag door, met af en toe 10 minuutjes pauze. Mijn Duitser, zo noem ik hem, en ik zijn in de guesthouse gebleven. Maar zelfs op zo'n regendag hebben we meer gezien dan een goede dag thuis in België. Op momenten dat het eventjes droog was, zagen we de sperwers komen. Vanaf het weer omsloeg, wachtten ze even in een boom tot het volgende droge moment.

 

Op het filmpje kan je horen en zien hoe fel het hier regent!

Toch hebben we vrij veel soorten roofvogels gezien op die enkele droge momenten: Torenvalk, Sperwer, Steppebuizerd, Wespendief, Zwarte wouw en als kers op de taart een adulte man Steppekiekendief.

Deze ochtend zag er veelbelovend uit! Het zonnetje scheen en we konden terug rondlopen in onze t-shirts in plaats van 2 fleecen over elkaar aan te doen.

Maar het tij keerde snel, de wolken kwamen opzetten, al bij al bleef het nog vrij droog. Toch weer geen grote aantallen roofvogels (slechts 3000!) op migratie, want het weer in het noorden was barslecht en dat werkt als een kurk op een wijnfles.

Wel leuk om te zien dat sommige mensen hun kerstboom al gezet hebben en zelfs helemaal versierd hebben!

 

Dit zijn allemaal zwarte wouwen die wachten op een beetje thermiek om verder te trekken...

En tja, deze avond zijn mijn Duitser en de twee Belgjes vertrokken. Ik heb de guesthouse weer voor mij alleen 😁. Dat heeft uiteraard zijn voor- en zijn nadelen, maar contactgegevens zijn uitgewisseld en ik zie hen zeker nog terug! Nu een avond of 2 alleen, alhoewel, ik ben morgen al uitgenodigd om met de BRC-tellers op restaurant te gaan eten... En maandagavond komt een Georgische vriend (en gids) samen met 2 Russische mensen naar de guesthouse. Ik ben benieuwd.

 

 

[powr-comments]