Blog Batumi

Batumi Blog 12

Drie weken heb ik er naar uitgekeken en 2 oktober was het zo ver!

 


Op één dag werden meer dan 100.000 roofvogels op beide telstations samen geteld. Ik stond op telstation 1, waar we "maar" 17.000 steppebuizerden hadden, maar op station 2 hadden ze er meer dan 78.000! Waar station 2 kon genieten van de grote aantallen, konden we op station 1 genieten van meer dan 1800 grote arenden waaronder bastaardarend (89! Een nieuw dagrecord!), schreeuwarend, steppearend, keizerarend en een zeearend! Hoewel ik geen officiële teller ben dit jaar, werd mijn hulp toch voor 1,5 uur ingeroepen. Maar al te graag draag ik mijn steentje bij op dergelijke momenten!

 

Het mooie weer was van korte duur, vandaag regende het weer pijpenstelen, tijd om wat te shoppen. Mijn lieve vriendinnetje had svanuri marili op haar wishlist staan. Bergzout met kruiden, en dus ben ik braafjes naar de markt geweest om te gaan shoppen. De rode specerijen zijn blijkbaar iets heel pikant, ideaal! Een kilo van deze specerijen kost 5 lari, en 1 euro is 3,7 lari. Dus zoveel heb ik niet gespendeerd 😝.

Voor de rest heb ik enkel geteld vanaf mijn terras. Als het even opklaart, proberen de roofvogels toch te migreren! De aantallen op deze regenachtige dagen mag je toch niet onderschatten. Drie keer was er een opklaring van 15 à 20 minuten, het resultaat staat op de klikkers:

  • 535 steppebuizerd
  • 41 zwarte wouw
  • 1 wespendief (juveniel)
  • 16 torenvalk
  • 2 Steppekiekendief (beide adulte man)
  • 8 bruine kieken (7 adulte vrouw en 1 juveniel)
  • 1 juveniele steppearend (te weinig klikkers)

Zelfs een dag waarop je zou twijfelen om je hond uit te laten in België, is een topdag in Georgië!
Oh ja, ik heb toch nog twee soorten kunnen toevoegen aan mijn lijst roofvogels; smelleken en zeearend. Dat brengt het totaal op 29 soorten!

 

 

 

[powr-comments]